Rondje Duitsland – dag 8

Terug in het hotel na onze Duitse puzzeltocht. Hotel Belle Vue heeft een zwembad. Vorig jaar, toen we terugkwamen van een week toeren en Vianden ook ons laatste ding was, sprong ik in dat zwembad. Je verwacht dat het water verfrissend is maar in dat geval was het warm als lauwe zeik. Gadver, wat is dat smerig. Maar deze keer is het beter. Dus vrijdagmiddag zwem ik wat rond in Belle Vue. Het water is nu wel verfrissend. Het zwembad is overdekt maar heeft een grote glaspui die uitzicht biedt op Kasteel Vianden. Met baantjes trekken zie je voortdurend dat kasteel op die rots voor je neus. Geinig.

Ik schreef over De Feestavond van Vianden die we zouden gaan beleven maar dat is een foutje. Want toen ik het schreef was het vrijdag en zijn de heren de boel aan het opbouwen. Voor het feest op zaterdag. En dat is vandaag en gaan we naar huis. We missen het feest. Dat is jammer want we bewaren daar prima herinneringen aan. Twee jaar terug trad er een coverband op die zó enthousiast was dat ze het hele (beetje beperkte) repertoire drie keer herhaald hebben. En ze speelden daardoor drie uur lang en met volle overgave. Een genot om naar te kijken. Nu zien en horen we niks. Jammer. We wandelen wat rond. In Vianden zelf ben je snel uitgewandeld want het is een klein dorp. Je kunt natuurlijk de natuur in maar daar hebben we nu even geen zin in. De geheel gerenoveerde promenade langs de Our ligt vol in de zon en we ploffen neer op één van de bankjes. Nou alleen nog een wandelstok en een rollator en het plaatje is compleet.

Terug naar huis. Een zonnetje en een aardige temperatuur. Vanuit Vianden eerst langs het waterbekken. Eén van mijn favoriete stukjes met een paar prachtige lange kniebochten. Dan de N7-E421 richting Sankt Vith waar we de A60 richting Luik opdraaien. Ook die N7 is een mooie weg om te rijden. Verder valt er niet veel te melden. We lazen op internet dat de snelweg Brussel-Antwerpen enorm druk is door wegwerkzaamheden. We mijden Brussel. In plaats daarvan doen we de A13-E313, de snelweg van Luik naar Antwerpen. Dat is een aanrader! We komen relatief weinig verkeer tegen. Op zeker moment heeft de weg drie rijstroken en is het er zo stil dat we besluiten om met z’n drieën naast elkaar te gaan rijden, ieder op z’n eigen rijstrook. Gezellig. Balorig, ik weet het. Net kleine kinderen.

Terug in Nederland doen we de nieuwe A4 via Bergen op Zoom en Numansdorp. De A16 van Antwerpen naar Rotterdam is een stervensdrukke, saaie kloteweg. De nieuwe A4 is tien kilometer om maar veel prettiger rijden. En natuurlijk krijgen we voor het eerst in dagen weer een plons regen over ons heen. Maar voor die laatste twintig minuten voordat we thuis zijn vinden we het wel best. Geen regenpakken. Toedeledokie. Om één uur ‘s-middags rijd ik de tuin in. Job done.

Nabeschouwing
Het was een turbulente week. Het idee was om met z’n vieren een paar Duitse Wouden te rijden en daar is vanwege technische malheur aan Rob’s Triumph, op de tweede dag, niks van terecht gekomen. Dat heeft ertoe geleid dat ik vier dagen alleen onderweg was en dan toch nog kon afsluiten met twee dagen met vrienden. Het schrijven van deze proza en het lezen van de reacties was opnieuw erg leuk. Het vulde de lege uurtjes. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben.

En nu? Nu drie weekjes werken en dan de zomervakantie, samen met Olga. Het leven is hard, inderdaad.

Alle berichten Rondje Duitsland

IMG-20160729-WA0006 IMG-20160729-WA0004 DSC_6898 DSC_6897 Vianden-Rotterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.