Mijn foto’s in slideshows

Een selectie van foto’s

Hieronder diverse slideshows van foto’s die ik de afgelopen paar jaar maakte. Daarnaast post ik ook foto’s op Flickr, 500pxInstagram en Pinterest. Op de laatste drie sites ben ik niet heel actief. Op Flickr ben ik zorgvuldiger. Flickr was de eerste op dit gebied en is ook de grootste. 500px is vergelijkbaar met Flickr en heeft ook de mogelijkheid om foto’s te verkopen. Om dat voor elkaar te krijgen moet de foto wél aan een hoop voorwaarden voldoen. En de foto moet vooral ook commercieel interessant zijn (qua onderwerp). Daar heb ik allemaal niet zo’n zin in. Het is voor mij hobby. Geen broodwinning.

Slideshow van alle berichten

Elk bericht dat ik post in categorie “Fotografie” heeft een zogenaamde “uitgelichte afbeelding”. De slider hieronder pikt die berichten op en toont deze wp-content/uploads. Je kunt binnen de slider een specifieke foto aanklikken voor het volledige bericht.

Doorgeschoten renovatie: Zollverein

Prachtig weer, even geen plannen, en toen bedacht ik om even de Zeche Zollverein mijn te bezoeken. Het ding ligt in Essen, in het Duitse Rührgebied. Ooit de grootste en modernste kolenmijn van Europa, in 1986 gesloten en nu al jaren een monument, beschermd door Unesco. Vanaf Rotterdam is het...

Mijn foto’s op andere platforms

Op mijn eigen site publiceer ik foto’s, maar in beperkte mate. Op andere platforms (websites) ben ik meer actief met foto’s. Voornamelijk op Flickr. Voor een deel doe ik dat om te onderzoeken wat dit oplevert in termen van response. De volgende sites bevatten werk van mij:      

Photomatix plugin

Behalve Nik’s collection biedt Photomatix een Lightroom-plugin waarmee je dezelfde foto, met bijvoorbeeld vier verschillende belichtingen (dus vier foto’s) gemaakt, tot één HDR-foto kunt samenvoegen. Een dingetje is alleen de prijs. Ik vind 99 euro veel geld voor zo’n plugin. Hier een link naar een website (met een instructievideo) die...

Google’s Nik collection

Hoog aangeschreven software van Google. Het is een serie programma’s voor verbetering van foto’s die je als plugins in o.a. Lightroom kunt installeren. De hele serie kost alleen een paar centen: 149 euro. Maar, dan heb je ook wat! Op YouTube bestaat een kanaal met een hele serie instructievideo’s hoe...

Snel meer contrast in een foto

Deze tip vond ik op een andere website en is heel handig: snel meer contrast in een foto brengen door met Lightroom’s J-knop en de kleurtint-curve te spelen. Met de J-toets zet je het tonen van de hooglichten/zwarte tinten (de uitgebeten delen die geen informatie meer bevatten) in een foto...

TC Capelle 5 jaar lustrum

Omdat mijn vrienden- en kennissenkring aan het uitdunnen is om diverse redenen opperde mijn dochter Irene dat ik moest gaan tennissen. Dan ontmoet ik weer eens wat mensen, is de boodschap. Goed idee. Mijn sportieve carriëre staat trouwens ook al een tijdje op een laag pitje. Een beetje achter een...

Het flitst behoorlijk

“Kan ik u helpen?”, hoor ik uit een hoek en een vriendelijke verkoper kijkt me aan. Ik kijk op de monitors en zie dat nummer 24 aan de beurt is. Mijn bonnetje is nummer 26. “Euhhh…ik heb nummer 26”, antwoord ik. “Geen probleem, ik heb tijd voor u”. De monitors...

Speelgoed in het Militair Museum Soesterberg

“Wilt u een gratis kaartje?”, vraagt een jonge knul die besloten heeft mijn weg te versperren terwijl ik naar de ingang van het Militair Museum in Soesterberg loop. “Euhhh… altijd”, reageer ik terwijl ik meteen nattigheid voel. Terwijl het het mooiste weer van de wereld is, met een strak blauwe...

A4 door Midden Delfland, toch knap

Te lekker weer, op 2e kerstdag. Prima voor een stukkie op de brommert. Ik ben nieuwsgierig hoe die nieuwe A4 er nu precies bij ligt. Eerst er maar eens gewoon overheen, vanaf Schiedam. Daar is dus geen reet aan want je ziet niks. Links en rechts een vier meter hoge...

Scheepvaartmuseum Amsterdam

Zaterdag met Olga, zwager en schoonzus eens even 020 bezocht. Het is even doorbijten om zomaar dat gat in Noord-Holland te bezoeken maar er staat een aardig scheepvaartmuseum en dat hebben we toch maar even van binnen bekeken. We hadden het geluk dat we de auto gratis in de buurt...

Hoe ik tegen fotografie aankijk

Vaste pagina (hoofdmenu)

Bestolen in de kerk

Gisteren op pad om de Sint-Jan kathedraal in ‘s-Hertogenbosch te fotograferen. Er vallen wat buien dus ik neem een paraplu mee. Met de auto is Den Bosch in drie kwartier gevonden. Ik volg borden “Centrum” en dan volgt het bekende gezeik om dat blik kwijt te raken. Met de motor...

Rondje Dordrecht

Vandaag een mooie dag om eens historisch Dordrecht op de gevoelige plaat vast te leggen. Nee, niet met de motor. Ik ben nu even klaar met de motor. Alhoewel droog, een zonnetje en mooie luchten, maar ik ga toch maar met de auto. Dordrecht is op een steenworp afstand dus...

Op de brommer naar Fort Ellewoutsdijk

Afgelopen zaterdag was het werkelijk prachtig weer. En nog steeds trouwens, op het moment van schrijven. Binnen blijven is geen optie. We zijn lid van vereniging Natuurmonumenten, al jaren, en daar hebben we een boekje van met bezienswaardigheden. Ik heb iets met oude gebouwen en zo valt mijn oog op...

Bruidsreportage Ronald & Ingrid

Een selectie uit de foto’s van de bruidsreportage van Ronald & Ingrid. Foto’s gemaakt in het Haags Openbaar Vervoer Museum waar ik eerder deze proeffoto’s maakte als studie. De foto’s maken ook deel uit van een online fotoalbum.

Bruidsreportage voorbereiden

Mij is gevraagd om begin oktober een bruidsreportage te fotograferen. Als enthousiast hobbyfotograaf durf ik een dergelijk project wel aan. Héél lang geleden heb ik al eens iets dergelijks gedaan toen alles nog analoog was. Nu, met de uitgebreide digitale mogelijkheden, wordt met name de nabewerking een stuk eenvoudiger maar...

Ribeauvillé bij nacht

Foto’s gemaakt tijdens een motortrip met vrienden naar de Franse Alpen. Overnachting in Ribeauvillé in de Franse Vogezen

Kolenmijn Beringen

In een recente Moto73 staat een verslag van een bezoek aan Belgisch Limburg waar verschillende kolenmijnen zitten. Gesloten uiteraard. Want in deze hoek van Europa worden geen kolen meer de grond uitgehaald. Die kolenmijnen zijn te bezoeken en ik heb wel wat met het bekijken en fotograferen van industrieel erfgoed....

Steven’s voorbereiding voor z’n eigen bedrijf

Voor zijn eigen bedrijf als autowasser moeten er foto’s komen voor de website. We gaan kiezen uit deze serie:

De gekte van oorlog

Tijdens een wandeling door de bossen bij Arnhem kwamen we een oorlogsbegraafplaats tegen. Als je daar dan wat rondkijkt is eerbiedige stilte het enige dat je past. Die mannen hadden onze kinderen kunnen zijn.

Tram museum Den Haag:

Foto’s ter voorbereiding op de bruidsreportage die ik op 3 oktober 2015 maakte (ook hieronder). Je kunt binnen de slider heen en weer “vegen” en een specifieke foto aanklikken om hem in het groot te zien (2x aanklikken).

Bruidsreportage Ronald & Ingrid.

Getrouwd op zaterdag 3 oktober 2015:

Scheepvaartmuseum: