Garmin Drive en -Explore

Wat moet ik met Garmin Drive? Da’s een goede vraag. Het antwoord is simpel. Als je een Garmin apparaat hebt voor navigatie, zoals een Zümo XT in mijn geval, dan is het installeren van de Drive app op je telefoon eigenlijk een must. Drive laat je apparaat communiceren met diverse Garmin Cloud functies. Als je veel met routes doet, zelfgemaakt of gemaakt door anderen, dan zorgt de Drive app ervoor dat die routes draadloos in je apparaat terecht komen. Tenminste, als je die routes hebt gemaakt in de Garmin Explore website, of ze hierin hebt geïmporteerd. Andere functies die Drive regelt is verkeersinformatie doorgeven aan je apparaat. En ook, minder belangrijk, het tonen van berichten die op je telefoon binnenkomen (wil ik niet).

Hoe ziet het hele treintje eruit? Routes in Garmin Explore, synchronisatie via Garmin Drive, routes in je apparaat. Dat is het.

Garmin Explore voor routes (en tracks) dus. Er is een website en er is een mobiele app. Alles wat je in de website doet kan ook in de app. Da’s handig als je op vakantie bent en je geen laptop bij je hebt. Ik gebruik Explore uitsluitend om tracks en routes te importeren en een beetje te organiseren. Tracks die ik ergens anders gemaakt heb. Want heel gebruikersvriendelijk en stabiel is die website niet. Verbindingsproblemen met de server komen regelmatig voor. Bij de app idem. Er is ook nauwelijks een reden waarom je de app op je telefoon zou zetten. Maar zoals al gemeldt, om draadloos de boel te synchroniseren met je apparaat is Explore nodig.

Moet dat nou echt? Explore en Drive? Nee. Je kunt routes ook nog steeds via een USB-kabeltje naar je apparaat brengen. Direct vanuit Basecamp waarin je routes kunt maken. Ze komen dan in de Apps “Reisplanner” terecht. Maar niet in de “Waarheen” omgeving op je apparaat. Hoe dat zit? Lees hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.