Keurige service van meneer KTM: zijkoffers

Slecht sluitende zijkoffersNieuwe zijkoffers

Het is maart dit jaar als ik bij Verpalen in Krommenie, KTM-specialist, mijn gloednieuwe Superduke GT ophaal. Helemaal goed, geen klachten. Behalve dan de bijgeleverde zijkoffers die aan beide kanten lelijk afsluiten. De zijdeksels laten een ruime kier zien aan de voorkant. Best knullig want ze zijn tamelijk prijzig. Dat de koffers kieren is een kwaal die op internet door diverse journalisten al is vastgesteld. Ik weet er dus al van en inderdaad, ook de koffers die ik krijg vertonen het euvel. Als ik André Verpalen erop wijs belooft hij het te melden bij de importeur.

Een paar maanden later, ergens in augustus. Ik meld me bij Verpalen voor een servicebeurt. Er blijkt toevallig ook een vertegenwoordiger van KTM aanwezig. De man gaat met enige regelmaat de dealers langs om o.a. garantiegevallen af te handelen. Als ik hem spreek blijkt hij serieus geïnteresseerd in mijn ervaringen met de GT. Da’s leuk. En hij begint zelf over de koffers en meldt dat ergens in oktober er nieuwe, gemodificeerde zullen worden uitgebracht. Waarmee de lelijke sluiting moet zijn opgelost.

Het is begin november als ik bij René Zaal, Verpalen’s KTM-monteur en -expert, informeer hoe het met de koffers staat. Twee dagen later belt René me terug en vertelt me dat de gemodificeerde koffers geleverd gaan worden. We maken een afspraak en vandaag is het zover. Als ik bij Verpalen arriveer zit René al te wachten. Nieuwe koffers komen uit de doos, dan sloten en sierdeksels overbouwen en met een half uurtje ben ik twee nieuwe koffers rijker. De hamvraag is dan natuurlijk: hoe sluiten ze? Perfect. Werkelijk. Ze voelen ook meer solide aan. Ik ben er blij mee.

Mooie service van de heren Verpalen en KTM.

Aanvulling: sommigen vinden negen maanden lang voor het oplossen van dit probleem door KTM. Dat is misschien waar maar de kierende koffers waren wél waterdicht en deden feitelijk wat ze moeten doen: bagage droog vervoeren. Ik heb er ruim 10.000 km plezier van gehad. En de lelijke sluiting gewoon voor lief genomen. Nu heb ik nieuwe die er beter uitzien. Prima. Ik ben niet zo van het muggeziften.

Nieuwe zijkoffers

2 reacties

  1. harmen timmerman schreef:

    Goed verhaal met uitstekende service. Daar kom je nog eens terug!

  2. Strijbol schreef:

    Iemand ook problemen met de sluiting van deze koffers? Met mij draaien deze door waardoor ze niet meer op slot kunnen. Heb het slot al uitgehaald en blijkbaar het stukje plastic dat op het slot vastgemaakt is met een schroefje vastgemaakt….. iemand een oplossing? Mvg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.