Alleen naar de Pyreneeën – dag 6. Camping Moto

Inderdaad. Al die weerapps hadden het goed. Er drupt regen op mijn tentje. Gelukkig lekt het ding niet. Ik had er ook rekening mee gehouden en mijn spullen binnen gelegd. Op een strategische manier want zo groot is zo’n tentje niet. Om onduidelijke redenen vind ik het ook wel lollig, dat back-to-basic pionieren. Heb je wel eens kwakende kikkers gehoord? Ik wel. Vannacht. Brulkikkers. Kolere wat gaan die beesten tekeer! Geen idee wat ze uitspoken met z’n allen maar het moet spannend zijn. Maar Hans had me gewaarschuwd. Er is een vijver waarin die beesten de schoolslag oefenen. Oorproppen zijn mooie uitvindingen. Ik heb ze weleens gegeten, jaren geleden ergens in Parijs. Alleen de billen. Smaakt gewoon naar kip. Dus laat de beestjes zwemmen en doe verder geen moeite.

Gisteravond een gezellige avond in Hans’ bar. Een paar Hollanders, een Engels en een Duits echtpaar. Dat uitstekend Engels spreekt, net als de Engelsen trouwens. Er worden verhalen uitgewisseld en we leren elkaar een beetje kennen. De sfeer is prima. Glaasje wijn, nog één, nog maar één. Even na twaalf uur ‘s-nachts zoek ik mijn slaapzak op, Weer een topdag achter de rug.

Het is ‘s-ochtends acht uur als ik toch maar besluit mijn slaapzak te verlaten. Eerst koffie. De koker heb ik gisteren bevrijd van de witte drab van dat klote-ei. Dan ontbijt in de bar annex restaurant. Hans heeft een keurig lopend buffet klaargezet. Geen klachten. De rest van de dag overleef ik met een laptop, een e-reader en earpods. En ik ben niet alleen. Er zitten nog drie Nederlandse motorrijders. In de bar puzzelen we over routes en mogelijkheden onder het genot van een glaasje prik.

Diner. Ik heb nog wat over van gisteravond. Dat bak ik voor m’n tentje tussen twee buien door en op een moment dat het wat minder uit de bomen drupt. Dat blijkt een uitdaging maar het lukt. Bijna. De veranda voor het tentje is toch wel veranderd in een baggerbende. Ik doe mijn best het een beetje schoon te houden maar blijkt een onmogelijke opgave. Nee, nu is het even minder leuk maar het is wat het is. Net als vorig jaar heeft juni opnieuw onstabiel weer. Het plan is om morgen naar in camping bij Bayonne te gaan. Daar zou ‘s-middags de zon moeten schijnen. Dat zou fijn zijn. Kan ik de boel schoonmaken.

3 reacties

 1. Bas schreef:

  Hey Ron!!
  Fantastisch om dit weer te lezen!
  Ben benieuwd naar de rest van je avontuur!
  Stuurse daar en geniet ervan!!!

  P.s je tip voor het laten aanpassen van mijn zadel van mijn KTM 1190 is inmiddels gebeurt en bevalt zeer goed!!

 2. Bouwdie schreef:

  Hey Ron, wij zijn inmiddels weer thuis na een fantastische tour door de Pyreneeën, Andorra (overnacht bij fam. vd Wal), Perpignan en de franse Alpen. Camping Le Moto en La Mouche nog aangedaan. Ook leuk. Leuk je ontmoet te hebben en je verhalen nu te lezen! Gr Bouwdie, Bert en Arjen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.