#01 – Land van de fjords

De teerling is geworpen. Het wordt Noorwegen. Ik heb gisteren de ferry geboekt. De Nederlandse ferry die eerst vanuit Eemshaven vertrok maar vanaf 1 juni gaat varen vanuit Emden, net over de grens in Duitsland. Ik ben net op tijd. Alle (zogenaamd) goedkope binnenhutten zitten al vol. Ik moest uitwijken naar een iets duurdere buitenhut. Vooruit dan maar. Zou Noorwegen zó populair zijn? Blijkbaar. Met de ferry terugvaren ga ik niet doen. Dan zit ik vast aan die retourdatum. Daar houd ik niet van. Ik wil terug kunnen wanneer het mij uitkomt. Dat kan een paar dagen eerder zijn of een paar dagen later. Ik heb in beginsel een routeplan dat dertien rijdagen omvat maar waarbij ik ook een of meerdere dagen op een camping kan of wil blijven plakken. Om te wandelen, bijvoorbeeld. Omdat het vakantie is. Elke dag urenlang in het zadel vind ik geen harde noodzaak. De flexibiliteit krijg ik door via Zweden en Denemarken terug te rijden. Daarvoor moet ik over De Brug. Heb je de serie gezien? Op Netflix. Erg goed. Aanrader. Er is dus een plan maar keihard hieraan vasthouden is geen harde eis. Het zal ook van het weer afhangen. Als dat erg slecht is ben ik eerder terug.

Na de slechte ervaringen met die Marktplaatstent, twee weken geleden, heb ik opnieuw een ander tentje. Een nieuwe deze keer. Gekocht bij Decathlon. Precies hetzelfde opzetsysteem als het tentje dat ik in Frankrijk en Spanje gebruikte maar net even iets groter en met handige zakken in de voortent. Gisteren heb ik het ding opgezet in de tuin om te checken hoe de boel in elkaar zit. Dat viel niet tegen. Met honderdnegen euries een leuk prijsje. Ongeveer eenzelfde tentje vond ik ook bij Bever maar die moest achthonderd euries opbrengen. Ik stond perplex. Met zo’n prijs is het doek waarschijnlijk geschikt om maanden op Mars te kamperen. Maar ik wil helemaal niet naar Mars. Daar is geen benzine te krijgen.

De vertrekdatum staat op 9 juni. Dus ik heb nog een ruime twee weken. Voldoende om alle spullen in orde te krijgen. Behalve schrijven ga ik ook filmen. De camera zit al op de helm en na een hoop puzzelen heb ik ook het geluid in orde. Ik hoef me ‘s-avonds dus niet te vervelen. Schrijven, monteren… en dan gooi ik de boel op YouTube. Wat Itchy Boots kan kan ik ook. Dus druk, druk, druk. Vakantie. Inderdaad.

5 reacties

 1. Geert Guchelaar schreef:

  We gaan het volgen. Alvast veel voorpret hier over je verslagen.

 2. Raymond Vermeer schreef:

  Veel plezier en veilige reis! Wij willen dit met 3 man volgend jaar doen. Dan naar de Noordkaap. Tentjes mee.

  • Ron Putting schreef:

   Insiders hebben mij verteld dat je naar de Noordkaap het beste de kustwegen kan volgen. Er is binnendoor een hoofdweg naartoe maar die hangt vol camera’s en schijnt retesaai te zijn

 3. Anja vd Plasse schreef:

  Veel plezier daar als je in de buurt vd Preikestolen komt en het is helder weer, ff naar boven wandelen en terug (4 uur ongeveer) het beste s ochtends vroeg of misschien eind vd middag ivm drukte. Het mooiste van Noorwegen is de zuid west kant tot aan Alesund ongeveer. Lofoten ook mooi maar dat ga je niet redden in die tijd. Wij vinden het een fantastisch mooi land. Je moet het net beetje treffen met het weer 😉

  • Ron Putting schreef:

   Dank! Ik ben ook ontzettend nieuwsgierig. De Lofoten is me al van diverse kanten aangeraden. Misschien, als alles meezit, pak ik die 1000 km omhoog erbij. Wie weet. Wat weer betreft houd ik rekening met kou en regen. Als het dan meevalt heb ik mazzel en geniet ik dubbel. Ik hoop het prettig te kunnen beschrijven, dan genieten de lezers mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.