Zwarte Woud 2019

Gepland om in juni 2019 te doen.

Het Zwarte Woud is op één dag prima aan te rijden. Elke dag eindigt de route bij een hotel. Niets geboekt. Bij aankomst zien we wel of er plaats is. En anders zoeken we een andere hut. Op dinsdag overnachten aan de Schluchsee en dan woensdag van daaruit een rondrit en dan weer overnachten in dezelfde hut. Een ander idee is om op donderdag over te steken naar de Vogezen en te overnachten bij het Lac de Gerardmer. Op vrijdag doen we dan daar een rondrit en weer overnachten in dezelfde tent. Zaterdag weer naar huis.

Routes gemaakt met MyRouteApp. Ik heb zelf de betaalde (Gold) versie waarmee ik de routes o.b.v. de meest recente TomTom-kaart kan maken. In de gratis versie werkt MyRouteApp alleen met de OpenStreetMap die iets afwijkt. Als je dat leuk vindt kan je de routes downloaden en importeren (en bewerken) in MyRouteApp of in het Duitse Kurviger. Beide werken volledig online en zijn gratis. Doe als volgt: download het zip-bestand met de routes. Uitpakken levert 8 gpx-bestanden op. Kurviger heeft links een knop om de Nederlandse taal in te stellen. Kurviger zet bij import standaard het aantal routepunten op 25, maak daar 50 van. Dan nog berekent Kurviger zelf een route tussen de routepunten die niet volledig overeenkomt met wat ik in MyRouteApp gemaakt heb omdat Kurviger standaard uitgaat van de “meest bochtige” instelling. Met een knop aan de linkerkant kan je dat op “minder bochtig” instellen. Dan is het nog niet helemaal gelijk maar klopt het wel wat beter. Importeren in MyRouteApp kan uiteraard ook!

Planning.

Niets moet, alles mag. Het plan hieronder is alleen maar een leidraad. Ter plaatse kunnen we uiteraard afwijken als daar behoefte aan is.

02 zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.