Voorpret: motorcampings?

Nee, een knoop ga ik nog even niet doorhakken. Knoop? De keuze Schotland of Noorwegen. Gevoelsmatig zeg ik Schotland. Waarom weet ik niet zo goed. Misschien omdat ik daarvoor een compleet routeplan en dagschema klaar heb. Maar ja, dat weer hè. Het alternatief zou een rondje motorcampings kunnen zijn. Er zijn er een aantal in Frankrijk. Maar ik kreeg een reactie om eens aan Oostenrijk te denken. Karinthië. Jazeker, ook dat is een mogelijkheid. Prachtige omgeving! Mijn vrouw en ik hebben veertig jaar geleden gekampeerd aan de Ossiachersee. En mijn vrouw wil daar graag weer eens naartoe. Gaan we in september doen maar dan op vier wielen. En het zal dan wel een appartement worden. Het trekken aan tentharingen en scheerlijnen is mijn vrouw ontwend.

Maar even over die motorcampings. Het prettige daaraan is dat er altijd wat te beleven valt. In de zomermaanden zijn altijd solo-motorrijders op pad en die tref je vaak op motorcampings. Een pot bier drinken en een babbel maken met gelijkgestemden. De sfeer is altijd gemoedelijk. Niks moet, alles mag. Vorig jaar bracht ik een aantal dagen door op Camping-Moto Dordogne. Een aanrader! Je moet dan wel van hard-rock houden want Hans heeft een paar playlists met dit spul op repeat staan zodat de bar de gehele dag Rory Gallagher c.s. op stevig volume heeft. Heb je behoefte aan rust dan is het zwembad een betere optie. Daar hangen geen speakers. En wil je de vijfde van Mahler horen… neem een koptelefoon mee! Je kan het natuurlijk vragen aan Hans maar vermoedelijk kijkt hij je aan met een blik als een leeg sigarenkistje, zet ie een pot bier voor je neer, draait zich om een loopt grommend weg. Terecht natuurlijk. Nobody fucks with Rory!

Behalve Camping-Moto Dordogne zijn er nog andere motorcampings:

Mocht ik er nog een paar vergeten zijn, stuur me een bericht. Dan voeg ik ze toe aan de lijst.

5 Responses

 1. Erick schreef:

  Vorig jaar in juni een weekje Schotland gedaan op de motor. Wat een brute schoonheid. Gelukkig maar 2 regenbuien gehad, één van 4 dagen en één van 3 dagen……

 2. Leo Hoogendijk schreef:

  Ik ben 4x naar Schotland geweest. Wel over een periode van 20 jaar maar, heb in Frankrijk, Duitsland en Vietnam meer regen in diezelfde periode gezien als die, gemiddeld 3 dagen per 2 weken in Schotland of de rest van GB. Het grote voordeel van dat eiland over de plas is dat het zo goed als overal toegestaan is om wild te camperen. Zie je een plekje en denkt, hier wil ik morgen wakker worden, zet je gewoon je tentje op.

 3. Hendriks Henriette schreef:

  Tip om toe te Voegen aan het campinglijstje: Motorcamping Lef, Cezenne La Guillermie, 03250 Frankrijk aan de rand van het centraal massief vlakbij Vichy
  Motorcampinglef.com
  Vorig jaar geopend, John en Trijnie Timpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.