Tyre, Basecamp en Google Maps…vermoeiend

Voor een trip die ik volgende week met vrienden ga maken heb ik wat zitten experimenteren met een route in de Vogezen. Ik ben begonnen in Basecamp want dat vind ik het prettigste werken. Daarna breng ik de route naar Tyre. Het resultaat daarvan blijft me toch verbazen.

Het origineel in Basecamp:

Basecamp

De GPX geimporteerd in Tyre (in Tyre import gekozen als “Routemarkeringen”). De route vertoont een “gat” en een omweg:

Tyre

Tyre baseert zich op Google Maps, dus hieronder (na handmatig verslepen) lukt het wél in Maps:

GoogleMaps

Tyre verdomd het om de weg te laten aansluiten en fabriekt er moeilijk omheen. In Google Maps kan ik de route verslepen zodat ik tenslotte hetzelfde resultaat als in Basecamp krijg. Waarom lukt dat dan in Tyre niet? De enige oplossing: de route in Tyre importeren als track. Dan krijg ik dit:

Tyre track

Hiermee lijkt het probleem opgelost, maar eerder heb ik met track imports in Tyre ook vreemde resultaten meegemaakt. Zie hier. Ik blijf het vreemd vinden dat Tyre o.b.v. wegmarkeringen niet in staat is om tot een sluitende route te komen terwijl dat in Google Maps zelf wél lukt. Het enige dat hier opvalt is dat Tyre op de kaart een icoontje laat zien dat vermoedelijk een wegopbreking voorstelt, Dan kan ik me voorstellen dat Tyre er omheen fabriekt, maar wegopbrekingen zijn doorgaans van tijdelijke aard. Ik heb liever dat ik routes kan maken zoals ik wil en als dan op het moment van rijden inderdaad die wegopbreking nog actueel is dan verzin ik ter plekke wel een oplossing. Blijkbaar is Google Maps coulanter in het manipuleren van een route dan Tyre.

De Tyre handleiding geeft overigens aan dat de TomTom zelf op het moment van rijden de route berekent op basis van de routepunten. Dus de door Tyre getoonde route is slechts een momentopname. Da’s mooi, maar ook verwarrend.

2 reacties

  1. Dick schreef:

    Bij mij doet ie het gewoon wel in Tyre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.