Saai

Dit verhaal kan je beter niet lezen. Omdat het erg saai is. Het gaat over die KTM van mij. Die doet het nog steeds volkomen vlekkeloos. Da’s mooi. Da’s ook retesaai, maar eigenlijk hoop ik dat dat nog heel lang zo blijft. Uiteraard. Want in dit geval is saai ook heel goed. En het idee is dat ik er nog jaren mee rondrijd. Immers, die Triumph Speed Triple heb ik ook acht jaar onder m’n kont gehad. Moet met die KTM ook kunnen. Toch?

De km-stand? Op moment van schrijven iets boven de 40.000 km. And still counting….

Toch valt er wel iets te melden: de vergrendeling van het zadel brak af. Een lip die aan de brug hoort vast te zitten en die de zadelpen vast houdt. Bij mij dus afgescheurd. Hoe dat kwam? Ik heb geen flauw idee. Hoe dan ook, het zadel kon niet meer op slot. Bij rijden over een bult schoot het los. Da’s best gevaarlijk. Ik moest er wat druk op zetten omdat de importeur het niet als garantie wilde zien, maar na een aangetekende brief werd men alsnog wakker en heeft Motoport Wormerveer het keurig opgelost. Door een nieuwe aluminium brug te monteren. Zie de foto’s hieronder.

Verder nog iets? Ja, ik heb er valbeugels opgezet. Een goede vriend heeft ze voor me gemonteerd. Hij heeft gereedschap dat de toets der kritiek ruimschoots kan doorstaan. Dat kan ik niet zeggen van wat in mijn gereedschapskist ligt te roesten. Valbeugels, dus. Niet omdat ik denk te gaan vallen maar omdat het een mooie bevestiging voor highway-steps oplevert. Highway-steps? Voetsteunen dus? Die Harley-dingen? Jawel, die. Waarom? Omdat de artrose in mijn knieën het pijnlijk begint te maken om met mijn benen lang op dezelfde manier stil te zitten. En dat doe je, op lange ritten naar de Alpen. Of het Zwarte Woud. Wat voor dit jaar opnieuw op mijn planning staat. Dan zit je uren op de brommert en dat is een feestje. Zo is tenminste de bedoeling. Die voetsteunen leveren me een alternatief op. Om mijn benen anders neer te kunnen zetten. Staat het mooi? Nou…da’s voer voor discussie. Nu even niet. Gelukkig zijn de dingen inklapbaar. Da’s prettig als ik straks op 8 mei op Zandvoort rijd. Samen met vier andere KTM-vrienden. Ook een feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.