Websitebouw: een nieuwe oefening

Mijn zoon speelt met de gedachte om voor zichzelf te beginnen als auto detailer. Dat is autopoetsen maar dan beter. Hij is er nog niet helemaal uit, maar in ieder geval heb ik alvast een URL voor hem geregeld en een website gebouwd. Voor mij een nieuwe oefening in websitebouw dus. Die site heb ik gebaseerd op hetzelfde Theme als mijn eigen site: Hueman-pro. Want dat is gewoon een goed en modern thema dat veelzijdig is in te stellen. Mijn eigen (deze) site gebruikt alleen berichten (posts), immers, mijn site is alleen een weblog. Maar op de site van Steven spelen vaste pagina’s de hoofdrol. En zitten de auto’s die hij inmiddels gedaan heeft als berichten in een aparte Projecten-pagina. Dat betekent m.b.t. WordPress dat ik de site van Steven met een Static page heb ingesteld met een aparte berichtenpagina. Daarnaast heeft de site van Steven iets andere plugins. O.a. om buttons mee te maken. Daarnaast heb ik de pagina’s zorgvuldig volgens de SEO richtlijnen van Yoast opgebouwd. SEO staat voor Search Engine Optimization. Voor mijn site niet zo enorm belangrijk maar voor de site van Steven wél.

Inmiddels is de site van Steven in de lucht en wij vinden het resultaat erg geslaagd. We hebben ook gekeken hoe de site op een mobiele telefoon eruit ziet. En daar hebben we geen klachten over. Het Hueman Theme is immers volledig Responsive. Da’s mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.