Valt toch tegen, Goretex

Frank Switser, van AFS motorparts, las mijn bericht over de LED-lamp die net te groot voor de KTM is. Frank is al jaren mijn vaste bandenleverancier. Hij heeft een werkplaats in Purmerend. Naast banden doet hij ook in allerlei accessoires en hij meldt een goed alternatief van het merk Cyclops voor me te hebben, speciaal voor de Superduke. Dat vind ik interessant. Op mijn verzoek heef Verpalen de LED-lamp weer vervangen door de originele halogeen omdat de Hilox te krap zat. En daardoor niet meer verstelbaar was. Het punt is alleen, halogeen werkt prima maar dat gelige licht is zóóó negentientachtig. Vandaag de dag kan dit eigenlijk niet meer.

Zaterdagmorgen. Het is droog en het ziet er niet onaardig uit alhoewel er een bak regen voorspeld is. Toch heb ik zin om een eindje te sturen. Bovendien is met slechts duizend kilometer de KTM ook nog niet echt ingereden natuurlijk. En het is een goede gelegenheid om te kijken hoe zo’n KTM het doet in de regen en dat geld ook voor mijn nieuwe Held textielpak. Ik bel Frank. Hij heeft een paar Cyclops lampen op voorraad, alleen niet de H4 die ik nodig heb. Maar we kunnen ze wel vergelijken met de Hilox. En het is leuk om weer eens met Frank te babbelen. Ik vertrek en ik houd het droog tot zo’n tien kilometer onder Purmerend, dan is het gedaan met de pret. Regen. Het zat erin.

We vergelijken de Hilox met de Cyclops. En inderdaad, de Cyclops LED is pakweg een centimeter korter achter de fitting en hij is ook wat smaller. Dat biedt perspectief. Bestellen dus. Dan weer terug naar huis, in de zeikregen. De KTM geeft geen valse klap en met de regen-modus erop is het zelfs lekker rijden. In deze setting is het apparaat een stuk tammer en dat geeft een berg vertrouwen in deze natte wereld. En dan dat pak. De Held is prachtig, het zit warm en als gegoten…maar het is dus niet waterdicht. Niet dat ik drijf vanbinnen, dat niet, maar doorlekken doet het. Misschien zijn mijn verwachtingen te hoog gespannen. Een waterdicht textielpak met ritsen en stiknaden, eigenlijk kan het niet. Wil ik droog overkomen dan is mijn knalgele regenoverall de enige oplossing. Wat wel jammer is: mijn telefoon is overleden. Die zat in een dichtgeritste jaszak. De telefoon kwam er tamelijk nat uit. Hij doet het wel, maar het scherm niet meer. En dat is toch wel een dingetje, een smartphone met zonder scherm. Dat is als Mary Poppins zonder paraplu. Morgenochtend langs de Phonedokter. Die schijnt er een nieuw scherm op te kunnen zetten.

2 reacties

 1. Jaap Kleijn schreef:

  Gooi je telefoon in een bak met rijst. Grote kans dat over een dag of 3 alles weer functioneert. Had t zelfde na een regenbui op de motor 🙂

 2. Peter schreef:

  Ron, aan het mogen toepassen van een Goretex label bij een kledingmerk hangen strenge eisen.
  E.e.a. is terug te lezen op het web.
  Een pak, net uit het rek, en dat al meteen lek is, dat mag niet gebeuren.
  Je kan het beste terug gaan naar de winkel en of je geld terug of dan wel een hagel nieuwe jas en/of broek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.