Nieuwe website o.b.v. Hueman theme

Hueman themeWaarom, wat en hoe Hueman

Nou, eigenlijk meer een andere layout voor mijn site. Na twee jaar de oude layout mag dat wel weer eens. Verandering van spijs doet eten en stilstand is achteruitgang, zo wordt beweerd. Maar ik heb het mezelf makkelijk gemaakt. Op internet zijn honderden thema’s beschikbaar, al dan niet betaald. Ik heb het Hueman Theme gekocht. Omdat het een erg degelijk in elkaar gesleuteld thema is dat door de ontwikkelaars ook steeds verder wordt ontwikkeld. Er komen regelmatig updates uit. Bovendien is dit thema uitgebreid aan te passen aan de eigen smaak. En, natuurlijk, heb ik in de code op diverse plaatsen zelf aanpassingen gedaan. In een zogenaamd child-theme zodat mijn aanpassingen van toepassing blijven als er een nieuwe update overheen komt. Wat dat heeft gekost? Vier tientjes. Daar kan je zelf niet voor gaan zitten puzzelen.

Aanpassingen

  • Elk bericht in de lijst toonde ook alle categorieën. Die heb ik eruit gehaald. De categorieën worden immers ook getoond als het bericht zelf in zijn geheel wordt geopend.
  • Elk bericht in de lijst toonde bovenin de aanmaak-datum. Die heb ik naar onderen verplaatst.
  • Een specifiek geopend bericht liet de sidebar een “previous/next” link zien. Die tekst heb ik naar het Nederlands vertaald (“vorige/volgende”).
  • Een specifiek geopend bericht liet de auteur zien (“Door…”). Dat heb ik verwijderd. Ik ben immers de enige auteur van alle berichten.
  • De homepage laat een zogenaamd “featured content” zien. Het meest recente bericht bovenaan over de volle breedte. Hierin werden alle categoriën getoond. Nu niet meer.
  • En ook in deze featured-content is de 35-woorden tekst (de excerpt) nu geheel als hyperlink ingesteld.

Sliders

Het Hueman-theme bevat ook sliders. Eén die op alle pagina’s standaard als eerste komt, met gedefinieerde vaste foto’s. Daarnaast kan er ook een slider specifiek op de homepage worden getoond die dan bijvoorbeeld de uitgelichte afbeeldingen van de drie meest recente berichten van een te kiezen categorie laat zien. Maar die heb ik niet aangezet. Teveel van het goede. Bovendien zijn deze sliders (nog) niet zo uitgebreid als de Advanced Slider plugin (zie bovenste slider op deze pagina) en de Accordion Slider (de andere sliders op dezelfde pagina).

Conclusie

Omdat ik op divere plaatsen net iets anders wilde moest ik dieper in de code van Hueman duiken. En dan blijkt dat het goed doordacht in elkaar zit. Daarbij biedt Hueman een zogenaamde Customizer-optie aan waarmee je heel veel zaken makkelijk kunt aanpassen zonder dat je in de code hoeft te duiken, en waarmee je direct het effect in een apart window kunt zien. Real-time. Erg goed. Huema-Pro is zijn geld waard. Dat is duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.