Naar de KTM Moto Hall (3)

Maandag. Vandaag laten we Miesitz achter ons en gaan we naar Ried im Innkreis, Oostenrijk. Vierhonderdvijftig kilometer naar het zuiden, helemaal binnendoor. Ook weer een uitdaging. En de route pakt een stukje Tsjechië mee. Op de parkeerplaats puzzelen we even over het exacte waypoint voor vertrek maar mijn TomTom is er duidelijk over. Dat leidt ertoe dat ik vandaag de honneurs als voorrijder mag waarnemen. Dat heb ik de afgelopen jaren al ontelbare keren eerder gedaan. Geen punt. Het tempo dat Adrie en Harrie eerder aanhielden is een goede leidraad en dus doe ik hetzelfde. De route is prachtig. We slingeren opnieuw door bossen, dalen, over heuvels, door kleine dorpjes, langs boerderijen en dat alles (meestal) over strak asfalt. En op de stukken wegdek die op een wasbord lijken en je rijp maken voor de tandarts biedt de stand “Comfort” meteen uitkomst. We stoppen af en toe voor een peuk (Adrie) en om even de benen te strekken, maar alles bij elkaar vliegen de kilometers onder de wielen door. Het gaat vlot. We komen ook stukken tegen waarop het echt leuk sturen is. Het enkele koekblik dat we soms tegenkomen is snel ingehaald.

We komen opnieuw wegopbrekingen tegen maar daar vinden we opnieuw oplossingen voor. Het weer is met zo’n twintig graden perfect. We lunchen culinair (uiteraard) bij een Burger King. Makkelijk, voedzaam en vertrouwd. We stoppen bij de grens met Tsjechië om benzine te tanken. De grensovergang is modern en van alle gemakken voorzien. Er is een winkel die vooral veel sloffen sigaretten en sterke drank verkoopt. Adrie scoort een slof voor de helft van de prijs. Ik scoor niks. Ook niet de knappe jongedame achter de kassa die staat te grinniken als ze die vijf oude lullen ziet tobben met de koffieautomaat. We snappen weinig van het Tsjechisch en we snappen al helemaal niks van de muntjes die we als wisselgeld terugkrijgen. Tsjechië is geen Euroland. We rijden door een klein stadje waar ik een vrouw zie paraderen in een outfit die niet geschikt is voor de Bijenkorf. Van eerdere bezoeken aan Tsjechië (wintersport in Harrachov) kan ik me herinneren dat prostitutie in Tsjechië een dingetje is. En door.

We rijden de grens met Oostenrijk over en meteen is het druk op de weg. Veel blik. Het hotel in Ried im Innkreis is snel gevonden want het is ook het laatste waypoint op de TomTom. Inchecken. Koffers naar de kamer. Biertje, nog een biertje, nog een biertje en de dag evalueren. De mannen zijn tevreden over mijn prestaties als voorrijder en complimenteren mij met mijn rijstijl. Ze vinden het mooi om te zien hoe ik op de brommer zit. Nooit geweten dat daar verschil in is. Maar dank u beleefd.

Morgen doen we dan eindelijk de KTM Moto Hall. Ik popel. Dan nog een rondritje en weer terug naar het hotel in Ried im Innkreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.