Catalonië, in Caldes des Boi (5)

En weer een nieuw hotel. Die jongens van de ANWB weten hoe ze hotels moeten regelen. Poehééé. Alweer een zwembad en alles erop en eraan. Zo kan ik het weken volhouden! Hoe het ging vandaag? Nou, allereerst: geen mes tussen de ribben. Mijn zwartwerkende reisgenoten hebben het sportief gehouden. Maar ik zal toch maar geen namen noemen, voor de zekerheid. Nou, eentje dan: René. Vanochtend was ik de laatste die vertrok. Ik heb eerst een tijdje met mijn kamergenoot, Gerard, zitten praten. Gerard is gepensioneerd, is wiskundige van beroep en staat nog steeds af en toe voor de klas. Een leuk gesprek dat zo uitliep dat toen ik bij het ontbijt verscheen ik nog net het staartje mee maakte. Geen punt. Wat ik wilde was er.

Opladen. Ik zet eerst de brommer voor de hotelingang. Dat scheelt tweehonderd meter zeulen met mijn bagage. Jawel, zover is die garage weg. Met het vastsjorren van de spullen druppelt het zweet van mijn voorhoofd. Nu al. Ik rijd vandaag in mijn kevlar-spijkerbroek. Dat doorwaaijasje doe ik nog even niet. Daarvoor moet het toch wel 30+ worden. Rond 09:30 rijd ik weg. En meteen is het raak. Wat een wegen! Asfalt als een biljartlaken. Lange bochten. En heel snel heb ik een flink tempo. Sorry hoor. Het gaat gewoon vanzelf als ik zo’n weg zie. In de verte zie ik iemand van onze groep opdoemen. Hij rijdt achter een zestal auto’s die weer achter een rokend busje pruttelen. Er is ruimte en overzicht en tegenliggers zijn niet in beeld, dus hup, erop en erover! Dan zie ik bekende dingen. Een uitzichtpunt waar ik eerder geweest ben. Een stadje waar ik het terrasje herken waar ik eerder koffie heb gedronken. Verzinnen. Wanneer was dat? Ja! Vorig jaar toen ik de routes van Maurice Moor reed in de Pyreneeën! Toen ik ook Anneke tegenkwam! Alleen rijd ik nu de route in omgekeerde richting. Dat maakt toch wel een wereld van verschil. Toch? Dit jaar geen Anneke. Ik heb nu vijfentwintig gelijkgestemde zielen in het hotel. Ook leuk.

Ik rijd door het centrum van een stadje waar kinderen gaan raften. De rafts worden vanaf de wal het water in gelaten, de kinderen klimmen erin, helmpjes op en zwemvesten aan. Een meevarende instructeur brult instructies. Echt leuk. Ik zie het in een flits in een ooghoek, zet meteen de brommer aan de kant en kijk het gebeuren aan. Prachtig. Spanning op de gezichten van de kinderen. Echt mooi. Fotootje maken en weer verder. Ergens moet ik een pas over. Een serie bochten kort op elkaar met breed, prachtig asfalt en je kunt zes bochten verder al zien wat eraan komt! Het toeval wil dat ik een paar minuten eerder mijn helmcamera heb ingeschakeld. Dit is leuk gummen! Ik ram de Triumph er doorheen en de banden geven geen krimp. Helaas kan ik het filmpje niet uploaden want ik heb niet het juiste kabeltje in de bagage. Een klungel, ik weet het. Dus dat filmpje komt nog.

Om 14:15 uur ben ik op de plaats van bestemming. Tweehonderdveertig kilometers weggereden. Een hotel in Caldes des Boi. Een schitterende hut. Bagage de kamer in. Installeren. Douchen. Er hangen mooie badjassen. Aantrekken en op zoek naar het zwembad. Daar aangekomen komt een vrouw naar me toe. “Ola” zegt ze. Ola? Ze vergeet de helft. “Ollanda” antwoord ik. Donder op! Ze moet wel volledig blijven. Ik vraag of ze Engels spreekt. “Carlo!” roept ze. Carlo is blijkbaar haar zoon. Carlo komt en spreekt goed Engels. “Swimming pool is closed today, sorry. Tomorrow you can swim”. Fijn. Daar heb ik wat aan. Twee minpunten voor de ANWB. Een tientje korting moet kunnen, lijkt me. Terug naar de kamer, zwembroek weer uit en dan maar het terras op. Daar zitten mijn zwartwerkende bouwvakkers aan het bier. Gezellig. Ik doe mee.

Meer mensen van de groep arriveren en het terras wordt drukker. De sfeer zit er lekker in. Bier wordt aangerukt. Stemming stijgt, peil daalt. En zo hoort het ook. Reisleider Nico meldt dat we om 19:00 uur een museum in kunnen waar oude meuk, euhhh, historische motorfietsen staan. Dat museum schijnt onder het hotel te zitten, of zoiets. Geinig. Het is weer eens wat anders.

Wordt vervolgd…..

Alle berichten Catalonië

Catalonie5 (4) (Large) Catalonie5 (3) (Large) Catalonie5 (2) (Large) Catalonie5 (1) (Large)Caldes des Boi (4)Caldes des Boi (5)Caldes des Boi (6)Caldes des Boi (7)Caldes des Boi (8)Caldes des Boi (9)DSC_6763 (Large)DSC_6762 (Large)DSC_6759 (Large)2016-07-02 11_13_31-MyRoute-app WEB

2 reacties

  1. Robbie schreef:

    Zal jij blij zijn wanneer je weer terug bent zeg!😉

  2. El Ranxo schreef:

    Misschien is B&B El Ranxo in Caldes de Malavella, Catalunya ook iets voor jullie…….!?

    Een B&B met NL’se eigenaren en speciaal gericht op motorrijders!

    Meer info op http://www.elranxo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.